Show simple item record

dc.contributorCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.contributor.authorGalimany, Roser
dc.contributor.authorManobens, Alba
dc.contributor.authorQuiroga, Laura
dc.date.accessioned2023-03-27T12:28:39Z
dc.date.available2023-03-27T12:28:39Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14226/165
dc.description.abstractAquest treball segueix la trajectòria dels joves que han passat pel centre de compliment de mesures judicials de Justícia juvenil Oriol Badia, un cop han estat desinternats del centre, per tal de saber el seu grau d’integració social. Per fer-ho s’ha seguit a tots aquells menors que han superat els sis mesos d’internament en el període comprès entre l’agost de 1992 i el juny de 2004 i se’ls ha passat un qüestionari, on se’ls pregunta respecte alguns aspectes del que fan a l’actualitat. Del total de població possible a estudiar (99 menors) ha estat possible contactar i obtenir resposta en 76 casos. L’estudi és continuïtat d’un altre que es va plantejar objectius molt similars en un període anterior, i que va ser realitzat l’any 1994. Els àmbits d’estudi que s’han tingut en compte són la situació laboral del jove, la seva situació socioeconòmica, la salut, l’estat emocional-relacional i l’àmbit social. Aquests 5 àmbits s’han valorat en quatre categories d’indicadors: molt acceptable, acceptable, regular i desfavorable. Finalment els resultats, expressats en forma de puntuació permet agrupar els nois en tres categories, on es valora si la integració social ha estat favorable, regular o desfavorable, i les relaciona amb les característiques de perfil que presenten els joves. Les principals diferències amb l’estudi anterior es troben amb l’augment de població immigrada i l’aplicació de la Llei 5/2000, reguladora de la responsabilitat penal dels menors, que va entrar en vigor l’any 2001.
dc.description.abstractEsta investigación sigue la trayectoria de 76 de los 99 menores que estuvieron ingresados en el centro de cumplimiento de medidas judiciales de Justicia juvenil Oriol Badia, durante el período de agosto de 1992 a junio de 2004. El estudio analiza cual ha sido la integración social de esos menores una vez desinternados y comparar los resultados con otro estudio llevado a cabo en el año 1994 de similares características.
dc.description.abstractThis investigation follows the path of 76 of the 99 minors which were held in the Oriol Badia youth correctional centre from August 1992 to June 2004. The study analyses how the minors have integrated into society following their release and compares the results with another similar study carried out in 1994.
dc.format83 p.
dc.languagecat
dc.publisherCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/EC/FP7/SC-3.147.07
dc.relation.ispartofRepositori del Departament de Justíciaca
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsL'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceRECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)
dc.subjectDelinqüència juvenil
dc.subjectReformatoris
dc.subjectIntegració social
dc.subject30 - Teories i metodologia en les ciències socials. Sociografia. Estudis de gènere
dc.titleAnàlisi de la integració social dels menors desinternats del Centre Educatiu Oriol Badia
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper


Files in this item

 
 
 
 

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Share on TwitterShare on LinkedinShare on FacebookShare on TelegramShare on WhatsappPrint