Mostra el registre parcial de l'element

dc.contributorCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.contributor.authorFerrer Ventura, Marta
dc.contributor.authorCastellana Rosell, Montserrat
dc.contributor.authorSarrado Soldevila, Juan José
dc.contributor.authorCebrià Andreu, Jordi
dc.date.accessioned2023-03-27T12:28:43Z
dc.date.available2023-03-27T12:28:43Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14226/167
dc.description.abstractLa recerca és un estudi comparatiu, descriptiu i transversal que pretén conèixer alguns trets diferencials de la població adolescent infractora en relació al sentiment de culpa, les dimensions de la personalitat, el nivell d’ira, les estratègies d’afrontament i la gestió dels esdeveniments vitals. La metodologia i el material utilitzat en la recerca són entrevistes personalitzades (en el cas del grup d’infractors), o bé de petits grups (en la resta). Es van administrar cinc qüestionaris (SC-35, EPQ-R, STAXI, ACS i AVIA) a una mostra conformada per 128 adolescents (39 estudiants de batxillerat, 47 estudiants de cicles formatius i 42 infractors, tots ells de 16 a 18 anys i residents a la província de Barcelona), procedint a l’anàlisi posterior de les dades obtingudes, mitjançant el paquet estadístic SPSS 14.0. Les principals conclusions mostren que els joves infractors presenten nivells més elevats de sentiments de culpa, de neuroticisme, de psicoticisme i d’ira. Així mateix, tendeixen a reprimir l’ira o, pel contrari, a expressar-la verbalment i físicament. Acostumen a emprar estratègies d’afrontament passives o de caràcter evitatiu i computen major nombre tant d’esdeveniments vitals negatius com d’esdeveniments vitals positius. Finalment, tendeixen a positivar esdeveniments vitals negatius dels àmbits relacional i de salut, mentre que tendeixen a negativitzar esdeveniments vitals positius de l’àmbit familiar.
dc.description.abstractEstudio comparativo entre adolescencia infractora y normalizada. Intenta conocer las diferencias existentes entre los tres grupos, en relación a las estrategias de afrontamiento, la gestión de los sucesos vitales, las dimensiones de la personalidad, el nivel de ira y el sentimiento de culpa.
dc.description.abstractComparative study between offending and normalized adolescence. Attempts to discover the differences existing between three groups, in relation to the strategies for facing-up, the handing of life experiences, the dimensions of personality, the level of anger and the sense of guilt.
dc.format111 p.
dc.languagecat
dc.publisherCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/EC/FP7/SC-3.141.07
dc.relation.ispartofRepositori del Departament de Justíciaca
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsL'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceRECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)
dc.subjectAnàlisi de conducta
dc.subjectViolència juvenil --Enquestes
dc.subjectDelinqüència juvenil -- Enquestes
dc.subject31 - Demografia. Sociologia. Estadística
dc.titleAdolescència infractora vs. no infractora. Estudi de diferents factors
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Mostra el registre parcial de l'element