Mostra el registre parcial de l'element

dc.contributorCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.contributor.authorCapdevila Capdevila, Manel
dc.contributor.authorFerrer Puig, Marta
dc.contributor.authorBlanch Serentill, Marta
dc.date.accessioned2023-03-27T12:29:54Z
dc.date.available2023-03-27T12:29:54Z
dc.date.issued2012-05-08
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14226/184
dc.description.abstractL’estudi actualitza la taxa de reincidència dels menors que durant l’any 2008 van finalitzar un programa de mediació o reparació (MRM) i als quals s’ha seguit fins el 30 de juny de 2011 per saber si han reincidit, és a dir, si han tornat a prendre contacte amb el sistema d’execució penal a Catalunya, ja sigui com a infractors juvenils o com a adults, en mesures d’execució penal a la comunitat o en el sistema penitenciari català. En total, la població estudiada ha estat de 2.022 subjectes. També s’han estudiat les poblacions d’altres tres mesures o programes que a priori es pensava que podrien correspondre a segments de població similars als del Programa de MRM i es volia comprovar si efectivament era així. Aquests tres grups de població estudiada són: 1) els menors i joves als que s’ha aplicat l’Art. 27.4 de la LORPM5/2000 (no continuar la tramitació de l’expedient), 2) aquells als que s’ha aplicat la mesura d’amonestació i 3) els joves per als quals l’informe tècnic proposava una mesura de prestacions en benefici de la comunitat. En l’informe es donen resultats del perfil dels infractors i de les víctimes; de les característiques del Programa de MRM; de la reincidència i les seves característiques; del perfil del jove reincident; es fa una anàlisi específica des de les perspectives de gènere i d’estrangeria; es comparen els programes i mesures esmentats i finalment es fan un seguit de recomanacions derivades dels resultats i de les conclusions.
dc.description.abstractEl estudio actualiza la tasa de reincidencia de los jóvenes que realizaron un programa de mediación i reparación penal juvenil en el año 2008 y a los que se siguió hasta el 30 de junio de 2011 para saber si habían vuelto a reincidir en algún delito, ya fuese como menores o como adultos. Se exponen los resultados tanto del perfil general de los menores, como de las características de los que son reincidentes. El estudio compara también esta intervención con otras medidas o programas como la amonestación, la aplicación del artículo 27.4 de la LORPM 5/2000 de no continuar tramitando el expediente, o las propuestas del equipo técnico respecto a imponer una medida de prestación en beneficio de la comunidad.
dc.description.abstractThis quantitative research updates the recidivism rate related to young offenders after their participation, in 2008, in a penal mediation and reparation program (MRM). These juveniles were followed until June 2011 to see if they reoffended, both as juveniles or as adults. The research analyses the profile of this group of young offenders and the characteristics from those who were found recidivists. The study also compares this intervention (MRM) with others possibilities of diversion, admonishment, etc.
dc.format218 p.
dc.languagecat
dc.relation.ispartofRepositori del Departament de Justícia
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsL'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceRECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)
dc.subjectDelinqüència juvenil -- Catalunya
dc.subjectReincidència
dc.subjectJustícia restauradora -- Catalunya
dc.subject31 - Demografia. Sociologia. Estadística
dc.titleLa reincidència en el Programa de Mediació i Reparació de menors
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper


Fitxers en aquest element

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Mostra el registre parcial de l'element