Mostra el registre parcial de l'element

dc.contributorCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.contributor.authorForcadell Berenguer, Antoni J.
dc.contributor.authorTernero Laborda, Ramón
dc.date.accessioned2023-03-27T12:31:20Z
dc.date.available2023-03-27T12:31:20Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14226/212
dc.description.abstractAquest treball s’ha realitzat en el Centre Educatiu Montilivi, un centre de Justícia Juvenil, on predominen les mesures en règim semiobert. L’objectiu principal del centre és oferir als menors la experiència i la formació necessària per superar els handicaps, deixar l’activitat delictiva i participar en la societat de manera normalitzada. L’any 2002 es va implantar un sistema motivacional que, basat en el condicionament operant i l’aprenentatge social, facilités la participació activa i responsable dels interns. El sistema motivacional s’estructura en etapes progressives. El menor, superat el període d’observació inicial, se l’assigna a una etapa on pot gaudir dels avantatges corresponents. Una avaluació continuada, li permetrà anar assolint la puntuació necessària que li donarà la opció de progressar a una etapa superior. En aquesta gaudirà de més avantatges. L’objectiu bàsic de la recerca és avaluar l’eficàcia del sistema motivacional pel que fa la desaparició o reducció de les conductes indesitjables de: no retorn, fugides, reincidència i conflictes dins del centre i buscar relació d’aquestes variables amb diversos factors individuals. Per dur a terme la recerca s’han seleccionat 135 menors que hem distribuït en dos grups. un grup de control anterior a la implementació del sistema motivacional; i un grup d’intervenció a qui si se’ls ha aplicat el sistema motivacional. Els resultats diuen que la mostra respon a un patró antisocial greu. També diu que l’aplicació d’un sistema motivacional no s’ha associat a una reducció de les conductes antisocials dels interns durant el període d’aplicació. Malgrat això, sí es percebut com una eina eficaç per interns i professionals.
dc.description.abstractSe ha investigado la posible asociación entre la aplicación de un sistema motivacional en un centro de justicia juvenil a menores internados en régimen semiabierto y la reducción o eliminación de conductas antisociales como no retornar de permisos, huir en salidas con profesionales, ser expedientado en el centro y reincidir.
dc.description.abstractAn investigation into the possible link between the use of a motivational system in a semi-open youth detention centre for minors and the reduction or elimination of anti-social behaviour such as not returning from passes, escaping while on outings with professionals, being cited in the centre and repeat offending.
dc.format108 p.
dc.languagecat
dc.publisherCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/EC/FP7/SC-3.125.05
dc.relation.ispartofRepositori del Departament de Justíciaca
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsL'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceRECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)
dc.subjectDelinqüència juvenil
dc.subjectDelinqüents -- Rehabilitació
dc.subjectMotivació (Psicologia)
dc.subjectJustícia de menors -- Administració
dc.subject31 - Demografia. Sociologia. Estadística
dc.titleSistema motivacional i variables individuals en la rehabilitació
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Mostra el registre parcial de l'element