Show simple item record

dc.contributorCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.contributor.authorBlanch Serentill, Marta
dc.contributor.authorArronis Camps, Oriol
dc.contributor.authorCañamares Sanz, Alexia
dc.date.accessioned2023-03-27T12:33:18Z
dc.date.available2023-03-27T12:33:18Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14226/249
dc.description.abstractEls joves als quals se’ls ha imposat una mesura de realització de tasques socioeducatives (RTS) o de prestacions en benefici de la comunitat (PBC) presenten un alt fracàs escolar, majoritàriament amb baix rendiment i abandonament dels estudis en la meitat dels casos. Un de cada tres joves prové d’una família amb algun tipus de problemàtica específica o una economia insuficient. Els resultats indiquen, però, que els joves que realitzen tasques socioeducatives solen acumular més problemàtiques que els de PBC, ja sigui a nivell personal, familiar o social. Quant al perfil penal i criminològic, el 63% dels nois i noies d’aquestes dues mesures té antecedents. La taxa de reincidència de RTS és del 31,1% i la de PBC del 25,2%. Alguns dels factors que els joves reincidents mostren en més proporció són tenir un grup d’iguals dissocial, estar en contacte amb els serveis socials o tenir antecedents. Els reincidents de RTS també presenten més proporció de consum de tòxics, problemes de salut mental, fracàs escolar i una ocupació del temps desestructurada i amb conductes de risc. Comparant aquests resultats amb estudis respecte altres programes i mesures de Justícia juvenil podem concloure que la taxa de reincidència global a Catalunya és del 28,9% i l’específica de Medi obert és del 27,8%.
dc.description.abstractLos jóvenes a los que se les ha impuesto una medida de realización de tareas socioeducativas (RTS) o de prestaciones en beneficio de la comunidad (PBC) presentan un alto fracaso escolar, mayoritariamente con bajo rendimiento y abandono de los estudios en la mitad de los casos. Uno de cada tres jóvenes proviene de una familia con algún tipo de problemática específica o una economía insuficiente. Los resultados indican, sin embargo, que los jóvenes que realizan tareas socioeducativas suelen acumular más problemáticas que a los que se les ha impuesto una PBC, ya sea a nivel personal, familiar o social. En cuanto el perfil penal y criminológico, el 63% de los chicos y chicas de estas dos medidas tiene antecedentes. La tasa de reincidencia de la RTS es del 31,1% y la de PBC del 25,2%. Algunos de los factores que los jóvenes reincidentes muestran en mayor proporción son tener un grupo de iguales disocial, estar en contacto con los servicios sociales o tener antecedentes. Los reincidentes de RTS también presentan mayor proporción de consumo de tóxicos, problemas de salud mental, fracaso escolar y una ocupación del tiempo desestructurada y con conductas de riesgo. Comparando estos resultados con estudios respecto a otros programas y medidas de Justicia juvenil podemos concluir que la tasa de reincidencia global en Cataluña es del 28,9% y la específica de Medio abierto es del 27,8%.
dc.description.abstractThe research compares the profile of the young offenders submitted to a measure of CS and the profile of those submitted to a measure of SET. In both of these groups of juveniles a high school failure can be found and dropout in half of the cases. Every third one of the youngsters comes from a family with some kind of specific problems or insufficient economy. 63% of boys and girls in these two groups have previous criminal records. The results indicate, however, that young people following a measure of SET tend to accumulate more risk factors than those doing CS, in all levels (personal, familiar and social). The recidivism rate of the group of juveniles following SET is 31.1% and 25.2% for the group of CS. Recidivists show in greater proportion the following characteristics: to have an antisocial group of equals, to be in contact with social services and to have criminal records. SET recidivists have also a higher proportion of drug abuse, mental health problems, school failure, unstructured time occupation and risk behaviors. Comparing these results with other researches in the field of sanctions and measures for juveniles, we can conclude that the overall recidivism rate in Catalonia is 28.9% and the specific for community sanctions is 27.8%.
dc.format139 p.
dc.languagecat
dc.publisherCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsL'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceRECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)
dc.subjectReincidents juvenils -- Catalunya
dc.subjectReincidència (Dret penal)
dc.subject343 - Dret penal. Delictes
dc.titlePrestacions en benefici de la comunitat i realització de tasques socioeducatives en justícia juvenil
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper


Files in this item

 
 
 
 

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Share on TwitterShare on LinkedinShare on FacebookShare on TelegramShare on WhatsappPrint