Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.contributorCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.contributor.authorTamarit Sumalla, Josep M. (Josep Maria)
dc.date.accessioned2023-03-27T12:33:26Z
dc.date.available2023-03-27T12:33:26Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14226/252
dc.description.abstractDesde 1999, el Departamento de Justicia de la Generalitat de Cataluña aplica el Programa de mediación penal con infractores adultos y víctimas. Este Programa, enmarcado en la perspectiva de la llamada Justicia Restaurativa, busca resolver el conflicto producido por el delito implicando a todas las partes y concediendo un papel clave a la víctima, sobre la restitución de la cual gira el proceso mediador. La investigación que se presenta hace una evaluación del funcionamiento de este Programa con el objetivo de constatar si la mediación penal puede satisfacer algunas de las necesidades de las víctimas de delitos. La valoración que hacen las víctimas que han participado en el estudio de evaluación es positiva. Los principales beneficios que destacan son la reparación material, recibir las disculpas del infractor, poder explicar su vivencia y sentirse escuchadas, y poder participar en la resolución de su propio procedimiento y en la resolución final del conflicto.
dc.description.abstractDes de 1999, el Departament de Justícia aplica el Programa de mediació penal amb infractors adults i víctimes. Aquest Programa, emmarcat en la perspectiva de l’anomenada Justícia Restaurativa, cerca resoldre el conflicte produït pel delicte implicant totes les parts i concedint un paper clau a la víctima, sobre la restitució de la qual gira el procés mediador. La recerca que es presenta fa una avaluació del funcionament d’aquest Programa amb l’objectiu de constatar si la mediació penal pot satisfer algunes de les necessitats de les víctimes de delictes. La valoració que en fan les víctimes que han participat en l’estudi d’avaluació és positiva. Els principals beneficis que destaquen són la reparació material, rebre les disculpes de l’infractor, poder explicar la seva vivència i sentir-se escoltades, i poder participar en la resolució del seu propi procediment i en la resolució final del conflicte.
dc.description.abstractIn Catalonia, since 1999, the Department of Justice carries out a penal mediation program with adult offenders and their victims. This program, framed in the context of Restorative Justice, seeks to solve the conflict caused by the offence involving all parties and giving a key role to the victims, with the main aim of restoring them. The present research makes an evaluation of this program in order to establish whether mediation can meet some of the victims ‘needs. Victims participating in the study made a positive evaluation of the mediation process. The main benefits they talk about are: to be paid or restored of their belongings, to receive an apology from the offender, to be able of explaining their experience and to feel heard, and to participate in the final resolution of the conflict.
dc.format75 p.
dc.languagespa
dc.publisherCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsL'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceRECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)
dc.subjectMediació penal -- Espanya
dc.subjectPresons -- Mediació
dc.subjectJustícia restauradora -- Espanya
dc.subject343 - Dret penal. Delictes
dc.titleEvaluación del programa de mediación penal de adultos del Departamento de Justicia de la Generalitat de Cataluña
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper


Ficheros en el ítem

Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem