Show simple item record

dc.contributorCentre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.contributorObservatori Català de la Justícia en Violència Masclista (Catalunya)
dc.contributor.authorNguyen Vo, Thuy
dc.contributor.authorAndrés Pueyo, Antonio
dc.date.accessioned2023-03-27T12:35:26Z
dc.date.available2023-03-27T12:35:26Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14226/288
dc.description.abstractLos delincuentes sexuales constituyen, probablemente, uno de los grupos de criminales que genera más preocupación y alarma entre los ciudadanos y los poderes públicos. Por esta razón, la policía y el sistema de justicia penal se hallan ante el reto de desarrollar e implementar políticas de gestión del riesgo que respondan al modelo centrado en la protección y la seguridad pública. Para llevar a cabo esta tarea, es importante realizar una valoración del riesgo rigurosa de cada caso concreto. Este estudio, de diseño mixto, analiza la validez predictiva de dos instrumentos de valoración del riesgo de violencia sexual. Dicha evaluación se llevó a cabo mediante la codificación del SVR-20 y el Static-99, a partir de la revisión de información documental y entrevistas, a una muestra de 126 delincuentes sexuales que se encontraban en tercer grado y libertad condicional o libertad definitiva desde el año 2010 en las cárceles catalanas. Respecto a la comisión de nuevos delitos, la muestra de estudio presentó una tasa de reincidencia general del 6,4%, de reincidencia violenta del 3,2% y sexual del 2,4%, tras un periodo medio de seguimiento de 2,5 años. Los resultados señalan que las valoraciones finales del nivel de riesgo del SVR-20 se asocian de manera significativa con la probabilidad de reincidencia violenta y sexual, así como con el periodo de tiempo de comisión de nuevos delitos; así mismo, la valoración final del riesgo categórico del Static-99 también se mostró útil en la predicción de la reincidencia general, violenta y sexual.
dc.description.abstractEls delinqüents sexuals són, probablement, un dels grups de criminals que genera més preocupació i alarma entre els ciutadans i els poders públics. Per aquesta raó, la policia i el sistema de justícia penal es troben davant el repte de desenvolupar i implementar polítiques de gestió del risc que responguin al model centrat en la protecció i seguretat pública. Per dur a terme aquesta tasca, és important realitzar una acurada valoració del risc de cada cas concret. Aquest estudi, de disseny mixt, analitza la validesa predictiva de dos instruments de valoració del risc de violència sexual. L’avaluació es va dur a terme mitjançant la codificació de l’SVR-20 i l’Static-99, a partir de la revisió d’informació documental i entrevistes, a una mostra de 126 delinqüents sexuals que es trobaven en tercer grau, llibertat condicional o llibertat definitiva des de l’any 2010 als centres penitenciaris catalans. Quant a la comissió de nous delictes, la mostra d’estudi va presentar una taxa de reincidència general del 6,4%, de reincidència violenta del 3,2% i sexual del 2,4%, després d’una mitjana de seguiment promig de 2,5 anys. Els resultats mostren que les valoracions finals del nivell risc de l’SVR-20 s’associen de manera significativa amb la probabilitat de reincidència violenta i sexual, així com amb el període de temps de comissió de nous delictes; així mateix, la valoració final del risc categòric de l’Static-99 es va mostrar també útil en la predicció de la reincidència general, violenta i sexual.
dc.description.abstractSex offenders are probably one of the groups of criminals that generate more concern and alarm among the citizens and public authorities. Therefore, the police and criminal justice system are challenged to develop and implement risk management policies that respond to the model focused on the public protection and safety. To carry out this task, it is important to conduct an accurate risk assessment of every specific case. This mixed design study analyzes the predictive validity of two risk assessment tools for sexual violence. The SVR-20 and the Static-99, were coded from interviews and file information of 126 sex offenders who were released, on probation or classified as third degree (open regime) in the Catalonian prison system since 2010. After a median follow-up of 2,5 years, the sample of this research showed a recidivism rate of 6.4% for any type of crime, with a violent recidivism rate of 3.2% and sexual recidivism rate of 2.4%. The results suggest that the final risk levels of the SVR-20 are significantly related with the likelihood of violent and sexual recidivism, as well as the time at risk for new reconvictions; likewise, the Static-99 risk categories correlated significantly with general, violent and sexual recidivism.
dc.format90 p.
dc.languagespa
dc.publisherCentre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.relation.ispartofRepositori del Departament de Justíciaca
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsL'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.sourceRECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)
dc.subjectDelinqüents sexuals--Avaluació del risc--Catalunya
dc.subjectDelinqüents sexuals--Reincidència--Catalunya
dc.subjectDelictes sexuals--Prevenció
dc.subjectViolència sexual--Avaluació del risc
dc.subject343 - Dret penal. Delictes
dc.titleValidez predictiva del SVR-20 y el Static-99 en una muestra de agresores sexuales en Cataluña
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper


Files in this item

 
 
 
 

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Share on TwitterShare on LinkedinShare on FacebookShare on TelegramShare on WhatsappPrint