Show simple item record

dc.contributor.authorCantera Espinosa, Leonor M.
dc.contributor.authorÁvila Rodríguez, Rubén
dc.contributor.authorBeiras, Adriano
dc.contributor.authorGamero Gonzálvez, Vanesa
dc.date.accessioned2023-03-27T12:25:36Z
dc.date.available2023-03-27T12:25:36Z
dc.date.created2009-11
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14226/112
dc.description.abstractAquest treball tracta sobre la violència. Específicament sobre el que els joves entre 14 i 23 anys en pensen. Socialment la violència s’associa al fet de ser home. Per tant, podem pensar que per demostrar la seva virilitat molts homes joves la poden utilitzar. Però, què passa en el cas de les joves? Per què la violència continua sent una eina no de supervivència sinó d’estil de vida? Com podem entendre aquestes subtileses que de vegades s’escapen a primer cop d’ull? Aquest estudi és ambiciós, però al mateix temps realista. Busquem conèixer, entendre i contribuir a crear línies d’accions que facilitin l’eradicació de la violència. Sabem que amb un sol estudi i de curta durada és impossible, però el que volem és iniciar aquest procés. Per això, aquest estudi utilitza una metodologia variada (IAT, fotointervenció i entrevistes) que ha permès veure la part qualitativa, de vegades oblidada, però que ens permet veure, pel seu caràcter il·lustrador, allò que la simple utilització quantitativa no reflecteix per si mateixa. La població estudiada són joves a disposició judicial, pares i mares, professionals del Servei de Justícia i joves que no es troben en disposició judicial. Els resultats obtinguts posen sobre la taula la convivència de les idees tradicionals sobre el que és ser home, el que és ser dona i el que s’entén per violència, amb el mite d’igualtat i no masclisme. Invita a aprofundir en les raons per continuar mantenint la violència com a forma no sols de resolució de conflicte, sinó com a estil de vida lligat al fet de ser d’un sexe o de l’altre i de caràcter immodificable. Des de les dades obtingudes i la seva anàlisi proposem, en termes generals, la continuïtat de la recerca, la formació sobre sexualitat, gènere, violència, vincles, poder, etc. I activitats cap a la sensibilització.
dc.description.abstractEste estudio busca conocer las creencias sobre violencia, lo que se define por “hombre”, “mujer” y “violencia” según los jóvenes, los padres y las madres y profesionales del Servicio de Justicia. Contribuye a crear línias de acción que facilitan la erradicación de la violencia y la sensibilización de género.
dc.description.abstractThis study sets out to discover beliefs about violence, what defines “man”, “woman” and “violence” according to young people, parents and judicial service professionals. It helps to open up lines of action aimed at eradicating violence and raising gender awareness.
dc.format165 p.
dc.languagecat
dc.publisherCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especilitzada (Catalunya)
dc.relation.ispartofRepositori del Departament de Justíciaca
dc.rightsAquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
dc.rightsAquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
dc.subjectDelinqüents juvenils -- Catalunya
dc.subjectJustícia de menors -- Administració -- Catalunya
dc.subjectViolència juvenil -- Catalunya
dc.subject343 - Dret penal. Delictes
dc.titleEstudi i anàlisi de la violència i els joves que es troben en disposició dels serveis judicials
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper


Files in this item

 

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Share on TwitterShare on LinkedinShare on FacebookShare on TelegramShare on WhatsappPrint