Show simple item record

dc.contributorCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.contributor.authorGuardiola Lago, María Jesús
dc.contributor.authorAlbertí Cortés, Mònica
dc.contributor.authorCasado Coronas, Clara
dc.contributor.authorMartins Da Silva, Silbina
dc.contributor.authorSusanne, Graciela
dc.date.accessioned2023-03-27T12:30:27Z
dc.date.available2023-03-27T12:30:27Z
dc.date.issued2012-07-23
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14226/195
dc.description.abstractEl estudio analiza la práctica del conferencing en 4 países (Nueva Zelanda, Australia, Irlanda del Norte y Bélgica), y efectúa un estudio empírico que recoge las percepciones de los mediadores sobre si esta práctica restaurativa puede ser una herramienta útil para los programas de mediación en el ámbito penal.
dc.description.abstractL'estudi té per objectiu valorar la conveniència d'implementar la pràctica del conferencing en els programes de mediació i reparació penal, tant en la jurisdicció penal juvenil com en la jurisdicció ordinària. La recerca inclou dos estudis: el primer és una anàlisi dels programes i models de conferencing desenvolupats en 4 països: Nova Zelanda, Austràlia, Irlanda del Nord i Bèlgica; el segon recull les percepcions dels mediadors de l'àmbit penal a Catalunya pel que fa a l'assoliment dels objectius dels programes, la inclusió espontània de més persones en el procés de mediació, el coneixement sobre el conferencing, l'opinió en relació amb la implementació d'aquesta pràctica, les necessitats formatives i els interessos de futur. La metodologia de la recerca combina aproximacions qualitatives i quantitatives, i inclou l'anàlisi de la documentació dels programes dels països estudiats, la creació, validació i passació a càrrec d’experts d'un qüestionari, i la realització de dos grups de discussió i d’una entrevista als professionals dels programes de mediació penal. Els mediadors consultats consideren que el conferencing és una eina útil per als programes de mediació en l'àmbit penal. L'estudi dels models implementats en d'altres països aporta elements útils per a l'adaptació del conferencing a la realitat i les especificitats de Catalunya. Així, es concreten aspectes que cal tenir en compte per a la definició d'un programa pilot.
dc.description.abstractThe study analyzes the practice of conferencing in 4 countries (New Zealand, Australia, Northern Ireland and Belgium) and makes an empiric study that takes in the perceptions of mediators on whether this restorative practice may be a useful tool for mediation programmes in the criminal area.
dc.format236 p.
dc.languagespa
dc.publisherCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/EC/FP7/SC-3.180.12
dc.relation.ispartofRepositori del Departament de Justíciaca
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsL'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceRECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)
dc.subjectJustícia restauradora
dc.subjectMediació
dc.subjectJustícia de menors--Administració
dc.subjectJustícia penal--Administració
dc.subject30 - Teories i metodologia en les ciències socials. Sociografia. Estudis de gènere
dc.title¿Es el conferencing una herramienta útil para los programas de mediación en el ámbito penal del Departamento de Justicia?
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record