Mostra el registre parcial de l'element

dc.contributorCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.contributorObservatori Català de la Justícia en Violència Masclista (Catalunya)
dc.contributor.authorClaramunt Bielsa, M. Mercè, 1964-
dc.contributor.authorMonserrat Roggero, Soledad
dc.contributor.authorDel Lujan Piatti, María
dc.date.accessioned2023-03-27T12:34:00Z
dc.date.available2023-03-27T12:34:00Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14226/264
dc.description.abstractAquesta recerca té per finalitat aproximar-se a la percepció que tenen les víctimes de violència masclista del tracte que reben dels diferents operadors en seu judicial, i mostrar com aquestes actuacions les han afectat no només a nivell personal, sinó també a nivell processal. L’objectiu principal és copsar l’experiència de les dones víctimes de violència de gènere en referència al seu pas pels jutjats especialitzats de Catalunya. Per la consecució de l’objectiu s’ha treballat, d’una banda, amb la revisió i actualització teòrica i contextual del tema d’investigació i, per l’altra i principalment, amb la realització de més de 40 entrevistes als diferents operadors judicials i a dones víctimes de violència masclista i a entitats que treballen amb elles. Els resultats ens demostren que existeixen múltiples mancances en l’abordatge de la violència masclista als jutjats, que es reflecteixen en temes com: la manca d’informació, la valoració del risc, l’existència de mites i prejudicis vers les dones, la manca de formació, ... Aquestes mancances són generadores de l’anomenada victimització secundària. La situació descrita posa de manifest la necessitat de fer un veritable abordatge dels problemes detectats per tal de fer realment efectiva i eficient la lluita contra la violència masclista sobre les dones a seu judicial.
dc.description.abstractEste estudio tiene como finalidad aproximarse a la percepción que tienen las mujeres víctimas de violencia machista del trato que reciben de los distintos operadores en sede judicial, y mostrar cómo estas actuaciones las han afectado no sólo a nivel personal, sino también a nivel procesal. El objetivo principal es captar la experiencia de las mujeres víctimas de violencia de género en referencia a su paso por los juzgados especializados de Catalunya. Para la consecución del objetivo se ha trabajado, por un lado, con la revisión y actualización teórica y contextual del tema de la investigación y, por el otro y principalmente, con la realización de más de 40 entrevistas a los distintos operadores judiciales y a mujeres víctimas de violencia machista y a entidades que trabajan con ellas. Los resultados nos demuestran que existen múltiples carencias en el abordaje de la violencia machista en los juzgados que se reflejan en temas como: la falta de información, la valoración del riesgo, la existencia de mitos y prejuicios hacia las mujeres, la falta de formación,... Las carencias son generadoras de la llamada victimización secundaria. La situación descrita pone de manifiesto la necesidad de hacer un verdadero abordaje de los problemas detectados con tal de hacer realmente efectiva y eficiente la lucha contra la violencia machista sobre las mujeres en sede judicial.
dc.description.abstractThis research wants to approach to the perception that gender based victims have about the behaviour of the authorities and staff in Courts, and show how these interventions have affected them in their personal sphere and also in their juridical procedures. The main aim is to understand the women’s experience when attending specialized Courts on gender based violence in Catalonia. In order to achieve this objective, the research has reviewed and updated a theoretical and contextual framework about the topic and, above all, has done more than 40 interviews to: authorities and staff in Courts, to women who have suffered gender based violence and to organizations which work with them. The results show that there are myriad dysfunctions in the way Courts tackle gender based violence, such as: lack of information, valuation of risk, the existence of myths and prejudices regarding women, unsatisfactory training,… These dysfunctions produce what is known as secondary victimization. The depicted situation shows the convenience of truly approaching the detected problems in order to make the struggle against gender based violence in Courts really effective.
dc.format120 p.
dc.languagecat
dc.publisherCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.relation.ispartofRepositori del Departament de Justíciaca
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsL'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.sourceRECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya)
dc.subjectViolència envers les dones
dc.subject343 - Dret penal. Delictes
dc.titleDetecció de problemes en l’atenció a dones víctimes de violència de gènere durant el procés judicial a Catalunya
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper


Fitxers en aquest element

Thumbnail

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Mostra el registre parcial de l'element