Show simple item record

dc.contributorCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
dc.contributor.authorDe Alós-Moner Vila, Ramón
dc.contributor.authorFernando, Esteban
dc.contributor.authorJódar Martínez, Pere
dc.contributor.authorMiguélez Lobo, Fausto
dc.contributor.authorAlcaide Lozano, Vanessa
dc.contributor.authorLópez Roldán, Pedroca
dc.date.accessioned2023-03-27T12:26:20Z
dc.date.available2023-03-27T12:26:20Z
dc.date.created2010
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.14226/130
dc.description.abstractL’estudi parteix d’un repàs de la literatura, 11 entrevistes a experts, 25 a ex-interns o interns i l’anàlisi de dades sòcio-demogràfiques, penitenciàries i d’activitats d’inserció i trajectòria laboral de 3.225 ex-interns espanyols que han sortit en llibertat definitiva a Catalunya entre l’1 de gener 2004 i el 31 de desembre 2007 Es constata que el 43,6% d’ex-interns obté ocupació amb alta a la Seguretat Social un cop en llibertat definitiva. La inserció laboral sol ser fràgil: contractes temporals, feines manuals, poc qualificades i de breu duració, la qual cosa els fa constituir-se com a un col·lectiu vulnerable. En general participen d’una cultura del treball no arrelada i de trajectòries laborals prèvies a la reclusió breus o inexistents. D’aquí, que existeixi una línia de continuïtat entre els vincles amb el mercat de treball abans i després de la reclusió. El treball productiu a presons repercuteix moderadament en més inserció laboral. Però treball productiu i formació professional són poc professionalitzadors, més útils per als que no han treballat, sense estudis ni habilitats laborals. Els estudis són un factor clau en la inserció laboral; també els vincles socials, sobretot els més propers, parella per als homes, fills per a les dones. La major predisposició de les dones per a la inserció no reverteix en altes a la S.S., explicable per factors culturals, dificultats d’obtenció de feina regularitzada o de conciliació d’horaris laborals i familiars. Finalment, l’estudi constata que els joves accedeixen més a una ocupació, no tant per motivació personal sinó per tenir més fàcil accés que els adults.
dc.description.abstractEl estudio analiza –a partir de datos de la Seguridad Social- el impacto del trabajo productivo y la formación profesional en la inserción laboral de los exinternos de nacionalidad española que, en Catalunya, han obtenido la libertad definitiva entre el 2004 y el 2007.
dc.description.abstractThe study analyzes the impact of work and training inside Catalan prisons on employability of ex inmates. The sample was composed by inmates that were released between 2004 and 2007
dc.format991174 bytes
dc.formatapplication/pdf
dc.format.extent172 p.
dc.languagecat
dc.publisherCentre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzadaca
dc.relation.ispartofRepositori del Departament de Justíciaca
dc.rightsAquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i el Centre i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
dc.subjectRetorn al mercat de treball
dc.subjectIntegració social
dc.subjectExpresos
dc.subjectFormació ocupacional
dc.subject31 - Demografia. Sociologia. Estadística
dc.titleLa inserció laboral dels ex-interns dels centres penitenciaris de Catalunya
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/workingPaper


Files in this item

 

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Share on TwitterShare on LinkedinShare on FacebookShare on TelegramShare on WhatsappPrint